Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino ftn.si, hotpromo.si in trgovinica.si upravlja podjetje FTN d.o.o., Nad izviri 34 , 2204 Miklavž na Dravskem polju, v nadaljevanju ponudnik.

ftn.si spletna trgovina namenjena izključno pravnim osebam, za registracijo je potrebno pridobit potrdilo  s strani podjetja FTN d.o.o.

hotpromo.si spletna trgovina namenjena izključno pravnim osebam, za registracijo je potrebno pridobit potrdilo  s strani podjetja FTN d.o.o.

trgovinica.si  spletna trgovina namenjena fizičnim in pravnim osebam uporablja se kot OUTLET spletna trgovina podjetja FTN d.o.o.

Blago v trgovini se ponuja v manjših količinah, brez veleprodajne embalaže.

 

 

Uporabnik je obiskovalec spletne trgovine, ki se ob prvi uporabi registrira s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki ju sam določi. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

DOSTOP DO INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo ravnal v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in uporabniku vedno nudil naslednje informacije: podatke o podjetju in sedežu, veljaven elektronski naslov, na katerem je dostopen, matično številko, davčno številko, podatke o dovoljenjih, ki se ne nanašajo posebaj in izključno na storitev informacijske družbe ali jih je treba pridobiti v skladu z drugimi predpisi in pri pristojnih organih ter podatke o cenah izdelkov ter ali je v ceno vključen davek, stroški dobave in druge morebitne dajatve.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku vedno nudil dostop do naslednjih informacij: bistvene lastnosti blaga ali storitve, vključno z najkrajšim rokom trajanja pogodbe, če je predmet pogodbe trajna ali ponavljajoča se izpolnitev; ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami; morebitne stroške dostave; podrobnejša ureditev plačila ter načina in roki dobave ali izpolnitve; rok veljavnosti ponudbe opis pravice do odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot; če potrošnik nima pravice do odstopa, ga je potrebno o tem izrecno obvestiti.

PONUDBA IZDELKOV

Vse cene izdelkov na spletni strani ftn.si vsebujejo DDV, ne vsebujejo stroške poštnine in veljajo v trenutku oddaje naročila. Po tem, ko uporabnik(v nadaljevanju kupec) izdelek naroči in prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno, tako kupec kot ponudnik ne moreta več spreminjati cene in drugih pogojev, opisanih v kupoprodajni pogodbi brez ustreznega medsebojnega dogovora.

Ponudnik se trudi zagotoviti točnost in ažurnost podatkov na spletni strani ftn.si, vendar pa lahko pride do napake pri vnosu ali hitre spremembe cene ali časa dobave. V kolikor se med obdelavo naročila podatki o ceni in dobavi spremenijo ali pa je bil v napačno naveden, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec željene izdelke s klikom doda v košarico. V košarici pregleda vsa naročila, jih popravi, kjer je potrebno ter pošlje ponudniku naročilo. Po prejemu naročila ponudnik kupcu pošlje elektronsko sporočilo, da je bilo potrdilo prejeto. Ponudnik preveri, ali je izdelek na zalogi in morebitne spremembe cene, razpoložljivosti izdelka ali roka dobave. V kolikor do teh sprememb pride, ponudnik po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca in ta ima pravico do odstopa od pogodbe. V kolikor pride do sprememb s strani kupca, mora ta ponudnika takoj obvestiti, da odstopa od pogodbe. Preklic mora poslati na ponudnikov elektronski naslov ali po telefonu preden dobi potrdilo naročila na svoj elektronski naslov.

Ko je naročilo opremljeno za oddajo na pošto, dobi kupec potrditev naročila s podatki o času dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku pripravi pošiljko in odda na pošto.

Ponudnik (v nadaljevanju podjetje) mora v vsakem primeru izpolniti svoje obveznosti iz pogodbe v roku trideset dni od sklenitve pogodbe, razen če se stranki nista dogovorili drugače. Če podjetje ne more izpolniti svoje obveznosti, ker blago ni na razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitve, mora podjetje o tem takoj obvestiti kupca in mu vrniti vsa opravljena plačila na enak način kot v primeru odstopa od pogodbe.

VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo (kamor spada tudi nakup preko spleta), ima kupec pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči (na elektronsko pošto, pisno ali po telefonu), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Kupec nato blago v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrne na naslov podjetja, s tem da kupec krije stroške poštnine.

Blago lahko vrne tudi osebno.

Če je kupec odstopil od pogodbe v roku, mu mora mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačila mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15-ih dneh po prejemu vrnjenega blaga. Plačilo se opravi na transakcijski račun kupca.

Kupec mora blago vrniti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložiti mora tudi račun (ali kopijo računa) ter podati številko svojega transakcijskega računa, na katerega mu podjetje vrne kupnino.

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil ali če je prodajalec poslal napačne izdelke. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Kupec lahko blago reklamira v 8-ih dneh od dneva nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel, popravilo ali vračilo kupnine. Kupec mora v 8-ih dneh podjetje obvestiti pisno (po elektronski pošti ali pošti) ali po telefonu. Stroške vračila v primeru reklamacije krije podjetje.

NAČIN PLAČILA

Plačilo preko spleta je možno na naslednje načine: z gotovino ob lastnem prevzemu, po predračunu, po povzetju in preko PAYPALL računa. Kupec izbere način plačila v postopku nakupa. Pri plačilu po predračunu, mu podjetje pošlje predračun v elektronski obliki na njegov spletni naslov. Kupec nato nakaže točen znesek na transakcijski račun podjetja, ki je naveden v predračunu, s sklicno številko, ki je določena v predračunu. Takoj, ko ponudnik dobi potrdilo o plačilu po predračunu, bo blago odposlano na kupčev poštni naslov razen če gre blago ki ni na zalogi takrat se blago pošlje v dogovorjenem času . Pri plačilu po povzetju, kupec plača kupnino z gotovino preko Pošte Slovenije. Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v znesku 1% oz. najmanj 0.96€.

Cena poštnine se obračuna glede na težo pošiljke in je vidna na naročilu pred zaključkom nakupa.

PIŠKOTKI

Naše spletne strani ftn.si, hotpromo.si in trgovinica.si uporabljajo le zakonsko dovoljene piškotke za katere ni potrebno soglasje uporabnika.